A karcagi rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, rongálás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy kunhegyesi lakos ellen.

A 15 éves fiú szeptember 28-án, 23 óra körül egy kunhegyesi telephely udvarára bemászott, és az ott parkoló kisteherautóba beült, azt a benne lévő kulccsal beindította. A zárt nagykapu áttörésével a helyszínt elhagyta.

Részeg 15 éves volt a kunhegyesi ámokfutó 1

A bejelentést követően járőrök a jármű keresésére indultak, amit rövid időn belül meg is találtak, amint a település utcáin haladt, azonban a sofőr a megkülönböztető jelzés ellenére sem állt meg. Csak több kilométerre a helyszíntől tudták megállítani.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök elfogták, és a karcagi rendőrkapitányságra előállították a helyi fiatalt, akit gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek. A fiú vallomásában előadta, hogy nem akarta eltulajdonítani a kisteherautót, „csak kocsikázni akart”.