Ezen a hétvégén rendezik a Nemzeti Vágtát is, amely a Hősök tere és a Dózsa György út forgalmának korlátozásával jár. A rendezvények miatt szeptember 14-én (pénteken) délutántól 17-én (hétfőn) hajnalig teljes hosszában lezárják az Andrássy utat.

Közúti közlekedési változások

2018. szeptember 14-én (pénteken) 16 órától szeptember 17-én (hétfőn) 4.30-ig:

– az Andrássy út Bajza utca és Dózsa György út közötti szakaszát; valamint a Dózsa György utat a Szondi utca (Podmaniczky utca) és a Városligeti fasor között lezárják a „Nemzeti Vágta” rendezvény miatt

– a „Családi hétvége az Andrássy úton” rendezvény miatt az Andrássy út Bajza utca és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszát lezárják.

A lezárt szakaszon belül az Oktogonnál és a Bajza utcánál minden forgalmat átengednek; az Izabella utcánál és a Nagymező utcánál csak a BKK járatai mehetnek át. A többi, Andrássy út felé vezető keresztutca zsákutca lesz.

A Hősök terére, a Dózsa György út Podmaniczky utca és Városligeti fasor közötti szakaszára, az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszára, valamint a Kós Károly sétányra gépjárművel nem lehet ebben az időszakban behajtani.