Felfüggesztettek az állásából két amerikai rendőrt, akikről kiderült, hogy azután tartoztattak le egy gyorshajtó autóst, hogy előtte pénzfeldobással döntöttek az ügyében.

Az eset még áprilisban történt, de csak nemrég robbant ki a botrány miatta. Állítólag egy újságíró kapott fülest az esetről, aki rákérdezett a rendőrségnél, akik ezt követően indítottak belső nyomozást az ügyben. Mivel az esetet az egyik rendőr testkamerája pontosan rögzítette nem nagyon volt kérdés, hogy megtörtént-e a dolog.

A Roswellben történt eset során a gyorshajtó hölgy nagy sebességgel száguldott el a rendőrök autója mellett, mivel elaludt és késésben volt a munkahelyéről. A rendőrök utána eredtek és félre állították.

A rendőrök felrótták a sofőrnek, hogy túl gyorsan hajtott, ráadásul az aszfalt is nedves volt, így mások veszélyeztetésével vádolták. Rájöttek azonban, hogy nincs bizonyítékuk a gyorshajtásra, csak eseményeket rögzítette az autó, ők meg megtippelték a 80 mérföldes tempót (130 km/óra városban azért durva). Ennek ellenére tovább folytatták az eljárást és úgy döntöttek, hogy pénzfeldobással döntenek arról, hogy elengedjék vagy letartóztassák. Ehhez egy pénzfeldobó applikációt használtak, miközben jókat kacagtak.

Bár a fodrászként dolgozó hölgynek – akinek egyébként semmilyen kihágása nem volt korábban – „szerencséje” volt és az elengedés jött ki a feldobásból, a rendőrök a letartóztatás mellett döntöttek. Még azon is jól szórakoztak, hogy a letartóztatás kódja 23, így jöhet Michael Jordan, akinek ez volt a mezszáma. Az időközben a helyszínre érkező négy rendőr ellenőrzése mellett megbilincselték és bevitték a kapitányságra a nőt.

Az eset azonban kitudódott, a vizsgálat pedig megmutatta, hogy valóban megtörtént. A közvéleményt az bántja, hogy miként dönthetnek a rendőrök valaki sorsáról pénzfeldobással. Elfogadhatatlannak tartják az eljárást. A rendőrök most felfüggesztve várják a döntést ügyükben a gyorshajtó ellen viszont ejtette az ügyészség a vádakat, ami azért szintén kérdéses, hiszen nem kell szakértőnek lenni, hogy a felvétel alapján lássuk, hogy gyorsan hajtott.