Országosan összehangolt akciót tartottak a magyar rendőrök néhány napja, akik spanyol kollégáikkal és az Europol szakértőivel dolgoztak együtt. Nem véletlen ez a közös akció, ugyanis az ügy szálai külföldre vezetnek.

A rendőrség leírása szerint az elkövetők több nagy értékű, Spanyolországban elkövetett bűncselekményekből származó személygépkocsi Magyarországon történő illegális értékesítésével hozhatók összefüggésbe. 2015 óta dolgoztak így.

Autós csalókat fogtak a rendőrök 1
Autós csalókat fogtak a rendőrök 2

Autós csalókat fogtak a rendőrök

Autós csalókat fogtak a rendőrök

Autós csalókat fogtak a rendőrök 9
Autós csalókat fogtak a rendőrök 10
Autós csalókat fogtak a rendőrök 11
Autós csalókat fogtak a rendőrök 12
Autós csalókat fogtak a rendőrök 13
Autós csalókat fogtak a rendőrök 14
Fotó megosztása:

A csoport tagjai hamis iratok felhasználásával különböző spanyol cégektől járműveket béreltek. A tulajdonosok megtévesztésével megszerzett autókat, teherautókat és hajókat Magyarországra szállították, ahol alvázszámukat átütötték, majd hamis vagy hamisított iratokkal forgalomba helyezték és jóhiszemű vásárlóknak értékesítették.

Huszonhárom helyszínen csaptak le a rendőrök, egy személyt elfogtak, továbbá tizenöt gépjárművet lefoglaltak. A nyomozók a kutatások során adathordozókat, mobiltelefonokat, valamint iratokat foglaltak le. Az elfogott személyt a rendőrök üzletszerűen elkövetett egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A további eljárást a BRFK Felderítő Főosztálya szakértők bevonásával folytatja.