Idős hölgy kérte meg a fiatal buszsofőrt, hogy ne telefonáljon vezetés közben, amire a vezető leszállította a nénit. A csütörtökön történt esetet egy kecskeméti Facebook csoportban osztották meg. A történet szerint a sofőr hosszan telefonált vezetés közben és a hölgy szólt neki, hogy ezzel veszélyezteti az utasok biztonságát, ám a sofőr bocsánatkérés helyett a következő megállóban megállt és közölte, hogy addig nem hajlandó tovább menni a busszal, amíg a telefonálásért szóló nő le nem száll.

Ezt követően leszállt a buszról és a járdán ülve folytatta a telefonos beszélgetést. Percek elteltével az utasok egy része leszállt vagy átszállt másik buszra. Később a hölgy vitázott a sofőrrel, de végül gyalog ment tovább. Miután a nő távozott, a buszsofőr visszaült a buszba és elindult.

A Dél-alföldi Közlekedési Központ vagyis DAKK több panaszt is kapott az ügy miatt. Az eset kapcsán belső vizsgálatot indítanak, addig a buszvezetőt felmentették a munkavégzés alól a társaság pedig bocsánatot kért a hölgytől.