Közel tíz éve, 2009-ban a kínai Geely megvette a biztonságáról híres svéd Volvo-t és sokan attól tartottak, hogy olyan szomorú sorsa lesz a márkának, mint például a Saab-nak vagy az angol Rover-nek. A Geely azonban nagyon másképp állt a Volvo-hoz és ez nagyon jót tett neki, így teljesen megújulhat a lemezek alatt lapuló technika és egészen új irányt vett a formaterv is. A Volvo boldogan jelentette ki, hogy akad bőven keret fejlesztésre és ezt ki is használják majd.

Egy éve érkeztek meg Európába a kínai gyártósorról érkező Volvo S90-esek, így már akad tapasztalat a svédeknél a Kínában készülő modellekkel kapcsolatban. A Volvo Design alelnöke Robin Page pozitívan nyilatkozott egy ausztrál autós lapnak ezzel kapcsolatban.

“Mindenki aggódott a minőség miatt, de amint elkezdték a gyártást, a minőség magasabb pontszámot ért el, mint a korábbi európai gyártás esetében. Ez nem hatalmas különbség, de ha csupán az eredményeket nézzük, akkor Kína nagyon jó, szóval nem aggódunk emiatt.”

Nem csak a 90-es sorozat, de az S60 és V60 páros, valamint a 40-es Volvók is Kínában készülnek majd, utóbbiak már a Sanghajtól 350 kilométerre fekvő Luqiao-ban épülő vadiúj gyárban.