Az utóbbi időkben egyre többször hallani arról, hogy a harmadik német prémiumgyártó, a BMW is gyárat épít Magyarországon. Most egy március 26-án kelt kormányrendelet adott okot arra, hogy hírbe hozzák a bajorokat a magyar gyár építésével kapcsolatban. Egész pontosan Hernádnémeti határában valósulhat meg a hatalmas beruházás a boon.hu értesülései szerint.

A kormányrendeletben foglaltak szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították a Hernádnémeti közigazgatási területén elhelyezkedő mintegy 80 ingatlanon, illetve az ezen ingatlanokból kialakított területen megvalósuló, ipari telephely kialakításával és munkahely-teremtő beruházásokkal összefüggő hatósági ügyeket. A pontos részletek ismeretlenek, a település polgrmestere sem nyilatkozhat az ügyben.

Titoktartási szerződést írtak alá a Miskolccal közös projekt kapcsán, így csupán következtetések alapján és a terület nagyságából ítélve következtettek arra, hogy autóipari beruházás lehet a háttérben. Nem mellesleg Miskolc már többször felmerült lehetséges helyszínként a BMW új gyárával kapcsolatban.

Hazánkban jelenleg három autógyár működik, az Audi Győrben, a Mercedes-Benz Kecskeméten és a Suzuki Esztergomban. Ezen kívül Szentgotthárdon készülnek Opel motorok, továbbá rengeteg beszállító működik itthon.