A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a szombathelyi férfit, aki 2017. december 12-én, a 86-os számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán – egy mellékútról – járművével egy másik gépkocsi elé kanyarodott, és annak vezetőjét hirtelen irányváltoztatásra kényszerítette – írta a 112press.hu.

Ezt követően G. László és a másik autó sofőrje megállt, hogy a közlekedési szituációból adódó nézeteltérést rendezzék, azonban az 50 éves szombathelyi férfi ekkor elővett egy lőfegyvert, vagy annak utánzatát, és – a lehúzott ablakon keresztül – a másik félre tartotta, végül elhajtott.

Az eljárás során megállapították, hogy a feldúlt gépjárművezető egy engedély nélkül magánál tartott gázriasztó fegyverrel kívánta ilyen módon tisztázni a helyzetet. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Vizsgálati Alosztálya a zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.