Megkoronázva korábbi Európa-bajnoki bronzérmes, világkupa-győztes teljesítményét a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltónk 5000 méteren olimpia aranyérmet nyert Phjongcshangban. Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang az első magyar aranyérmet szerezték a téli olimpiák történetében. Ez pedig a rendőröket is megihlette, akik az alábbi Twitter-üzenettel gratuláltak.

A magyar négyes a dél-koreai, a kínai és a kanadai kvartettel küzdött meg a döntőben, mely óriási csatát hozott. Féltávnál a hazaiak tulajdonképpen kiszálltak a versenyből egy bukás miatt, a másik három csapat viszont a célig öldöklő küzdelmet vívott a helyezésekét. A magyarok a második, harmadik helyen haladtak, a hajrát leghátul kezdték meg, ám az utolsó négy körben előbb Liu Shaoang, majd testvére, Liu Shaolin Sándor is előzött egyet, utóbbi pedig az első helyen ért célba.

Korábban két ezüst- és négy bronzérem jött össze a magyaroknak a téli olimpiákon, legutóbb a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros végzett másodikként 38 évvel ezelőtt, az 1980-as, Lake Placid-i játékokon.