A modellcsalád legerősebb, 120 lóerős turbómotorjával lesz kapható a Kia Rio GT-Line, a városi kisautó eddigi legsportosabb kivitele.

Itt a Kia városi sportautócskája 1
Itt a Kia városi sportautócskája 2

Itt a Kia városi sportautócskája

Itt a Kia városi sportautócskája

Itt a Kia városi sportautócskája 8
Itt a Kia városi sportautócskája 9
Itt a Kia városi sportautócskája 10
Itt a Kia városi sportautócskája 11
Itt a Kia városi sportautócskája 12
Fotó megosztása:

A Sportage, a Picanto és a Sorento után márciusban a Rio is megkapja a GT-Line optikai csomagot: projektoros fényszórók, fényes fekete/króm hűtőmaszk, egyedi 17 (!) colos felnik, jégkocka ködfényszóró vadítja a kicsi autó megjelenését, a kipufogót megduplázták, a küszöbön díszítőelem, az ablakok peremén krómcsík fut körbe, hátul fényes fekete tetőszárny virít.

Az utastérben szürkével varrott, fekete szövet/műbőr üléseket, egyenes aljú kormányt, fém hatású keretet az ablakemelő gombok és a váltószoknya körül, alumíniumpedálokat, valamint szénszálas hatású műszerfalbetéteket találunk. Opciós az érintőképernyő, a tolatókamera, a fűthető ülések és kormánykerék.

Itt a Kia városi sportautócskája 13

Kia Rio GT-Line

A motor nem új: a 120 lóerős, 1,0 literes turbómotor 171 Nm maximális nyomatékra képes (1500-4000/perc között), a váltó hatfokozatú kézi egység, az átlagos üzemanyag-fogyasztás 4,7 l/100 km. Az év végétől a gyengébb motorok is társíthatók lesznek a GT-Line csomaggal, illetve DSG váltó is rendelhető lesz, ahogy gyalogosvédelmi robotfék, sávelhagyásra figyelmeztetés, vezetőéberség-felügyelet és sávban tartás is elérhető.

A Kia Rio GT-Line tavasztól kapható.