A 2004 és 2012 között kilenc világbajnoki címet gyűjtő ralilegenda, Sebastien Loeb négy év kihagyás után újra ott lesz a WRC mezőnyében, a 78-szoros futamgyőztes a 2018-as idényben három fordulón, Mexikóban, Korzikán és Spanyolországban indul majd. Természetesen régi partnere, a Citroën autójával, navigátora is régi harcostársa, Daniel Elena lesz.

A 43 éves francia az elmúlt pár évben túraautó-világbajnokságban (WTCC), az FIA GT sorozatban és a ralikrossz-vb-n (WRX) vezetett eredményesen, de az igazi szerelme a rali, erre jött rá, amikor idén augusztusban egy Citroën C3-assal tesztelt:

“A raliautóban megtapasztalható érzés az egyik legjobb, amit valaha is éreztem, nagyon szerettem volna az új WRC-t kipróbálni versenyen is. Nagyszerű, hogy a számomra annyi sikert hozó csapattal tehetem meg ezt” – mondta Loeb.

“A tesztek után mindenki elégedett volt, én magam is, ezért ez a három futam volt a logikus következő lépés. Nincsenek különösebb elvárásaim, egyszerűen jól akarom érezni magam. Úgy gondoltam, logikus lenne ott lenni a francia fordulón, főleg, hogy mindig is szerettem aszfalton vezetni, mondjuk a jelenlegi nyomvonalat nem ismerem. Spanyolország is jó választásnak látszott, és bár nem számítok nagy dolgokra, mert nagyon rég vezettem ott, mindenképp szerettem volna egy murvás fordulót is. Mexikót azért választottuk, mert szép emlékeim vannak onnan és a nyomvonal sem változott sokat, amióta kiszálltam a vébéből” – magyarázta a francia.

Loeb korábban nyolcszor nyert Spanyolországban, hatszor Mexikóban és négyszer Korzikán.