A Volkswagennél kirobbant dízelbotrány nyomán az autógyártók igyekeznek a modern, kevésbé környezetszennyező modellekre felhívni a figyelmet. Több más autógyártót követve a BMW mától egy új akciót hirdetett, hogy ösztönözze az elektromos, hibrid, valamint az Euro 6 emissziós szabványnak megfelelő dízel- és benzinüzemű modellek elterjedését Közép-Európában is.

2017. augusztus 25-től a BMW Group Magyarország akár 640 000 forint környezetvédelmi hozzájárulással támogatja azon ügyfeleit, akik a vásárlásnál Euro 4 vagy alacsonyabb emissziós szabványnak megfelelő, dízelmotoros használt autójukat is beszámíttatják. A támogatás összege függ a megvásárolt modelltől.

A támogatás a BMW i3 vagy bármely plug-in hibrid, illetve azon modelleknél vehető igénybe, amelyeknek Euro 6 emissziós szabványnak is megfelelő kombinált károsanyag-kibocsátása maximum kilométerenkénti 130 gramm. Ebbe a határértékbe a BMW 320d és 520d is belefér még.

Az importőri akció az állami támogatásokon felül értendő és más kedvezményekkel is összevonható, így az új BMW X1 akár 1 640 000 forint árelőnnyel is megvehető, a BMW 3-as limuzin a környezetvédelmi támogatással együtt akár összesen 2 740 000 forint kedvezménnyel megrendelhető.