41 éves, drogügyletekhez kapcsolható magyar férfit üldözött az osztrák és a magyar rendőrség péntek délután Neusiedl am See közelében egy osztrák portál értesülései szerint. A férfi autóval menekült a rendőrök elől, akik két lövést adtak le a rá, ebből az egyik a bal combján el is találta a férfit. Ettől függetlenül továbbhajtott, így csak később tudták elfogni a hatóságok.

A férfit még magyar területen szerették volna ellenőrizni a rendőrök, akik elől meglépett, ezért értesítették az osztrák kollégákat, akik Mosontarcsánál, a határátkelőn útzárat létesítettek, ezen azonban áttört a magyar autós. Ekkor adták le a lövéseket a jármű kerekeire. Ezután zsákutcába hajtott, ahonnét csak a járőrkocsit eltolva tudott menekülni, ekkor már a magyar rendőr is lövéseket adott le, ez találta el a férfi lábát.

A nagy sebességű üldözés végül a 20 kilométerre levő Védényben ért véget, ahol a kereszteződésben egy másik autónak ütközött neki. Szerencsére a balesetben nem sérült meg a vétlen autóban utazó két felnőtt és egy gyerek. A férfit itt fogták el a rendőrök, jelenleg őrizetben van.