Vadonatúj műszerfallal, új színválasztékkal és felszereltségi szintekkel, módosított külső  és belső részletekkel, valamint gazdagabb fedélzeti funkcionalitással folytatja pályafutását a BMW legkisebb hátsókerék-hajtású modellcsaládja.

Az 1-es ferdehátú, valamint a 2-es kupé és kabrió alapáron kínált LED-es fényszórókkal, hatszögletűre átformázott angyalszem nappali világítással, megnövelt méretű hűtőmaszkkal, sötétített lámpaburákkal és kipufogókrómozással folytatják pályafutásukat.

Az 1-es palettája kettő, a 2-esé három új árnyalattal gazdagodott; mostantól egyedi kék és narancssárga fényezés is kérhető az autókhoz. Keréktárcsából 17-féle kérhető, ebből öt új.

P90257964_highRes_the-new-bmw-1-series

Megújult a műszerfal kialakítása, az aszimmetrikus dekorbetétek mellett a középkonzolt is frissítették. Más a kesztyűtartó fedele, a pohártartók burkoltak, és eltérő formájú rostélyokon át ömlik be a friss levegő.

A 8,8 colos központi kijelző mostantól akár érintésérzékeny kivitelben is megkapható, és megjelent az indukciós telefontöltés, az Apple CarPlay és a fedélzeti wifi opciója. Újdonság a naptár-, e-mail és egyéb személyes adatok biztonságos szinkronizálását lehetővé tevő Microsoft Exchange funkció.

P90258075_highRes_the-new-bmw-2-series

A motorválaszték maradt, ahogy volt: az 1-eshez 109-340 lóerős benzinesek, 116-224 lóerős dízelek kérhetők, a 2-es széria a két leggyengébb motort (116i és 116d) átugorva a 136 lóerős 118i-vel indít.