Nem is olyan régen még Európában is kínált lépcsőshátú kisautót a Kia; a Rio limuzin azonban a legutóbbi modellváltással kikopott a márka óvilági választékából. Nem így a tengerentúlon, ahol annyira van piaca a városi limuzinoknak, hogy az új generációs modellnek is elkészítették a négyajtós kiadását.

A Rio új padlólemezre épülő, negyedik szériája most érkezett meg Észak-Amerikába, így az öt- és négyajtós kivitelek egyszerre mutatkoztak ott be.

Városi lépcsőshátúval erősít a Kia 1
Városi lépcsőshátúval erősít a Kia 2

Városi lépcsőshátúval erősít a Kia

Városi lépcsőshátúval erősít a Kia

Városi lépcsőshátúval erősít a Kia 8
Városi lépcsőshátúval erősít a Kia 9
Városi lépcsőshátúval erősít a Kia 10
Városi lépcsőshátúval erősít a Kia 11
Városi lépcsőshátúval erősít a Kia 12
Fotó megosztása:

Ahogy a ferdehátú modell megnőtt, a szedán is nagyobb lett, noha a 4369 mm-ről 4384 mm-re növelt hossz senkinek nem fog feltűnni, főleg, mert a tengelytáv még kisebb mértékben: 2570 mm-ről 2581 mm-re gyarapodott. A csomagtartó 388 literes.

Az utastérben ugyanaz a komoly hangvételű műszerfal, átdolgozott ülések és gazdag kényelmi és biztonsági felszereltség várja az utasokat, mint mifelénk, Európában. Motorból az előző generációból átvett, továbbfejlesztett 1.6 GDI benzinmotor szolgálja ki a vezetőket. A 130 lóerős, alumínium blokkos motor 161 Nm nyomatékát kézi vagy automata sebességváltó (mindkettő hatfokozatú) viszi át az első kerekekre, a legnagyobb teljesítmény 130 LE.

2018 Rio