Sportosabb, fenyegetőbb, és persze gyorsabb a 12 hengeres Flying Spur megnövelt teljesítményű kiadása. Csodákat nem kell persze várni, 625 helyett 635 lóerő, 800 helyett 820 Nm nyomaték lapul az autó hatliteres tarsolyában, ám ez elég ahhoz, hogy 4,5 másodperc alatt gyorsuljon százra, és végül elérje a 325 km/óra sebességet – ez egy tizeddel, illetve 5 km/órával jobb, mint az alapkivitelé.

A nagyobb teljesítményhez úthangolt futómű tartozik, a fékek karbon-kerámia kivitelűre cserélhetők, választhatóan diszkrét fekete vagy harsány piros nyergekkel.

Kívülről fényes fekete alkatrészek tömkelege (hűtőmaszk, ablak- és lámpakeretek, kilincsbetétek, keréktárcsák, hátsó diffúzor) segít felismerni az autót – vagy összetéveszteni a korábban bevezetett Flying Spur V8 S típussal.

Bentley Flying Spur W12 S(3)

Az utastérben megint csak a sötét tónusok érvényesülnek, a 17 árnyalatban kérhető bőröket egyedi öltésekkel kivitelezték, a máshol opciós sportkormány és mintázott alumínium váltófülek itt alapárasak (bár a modell árát még nem hozta nyilvánosságra a cég.).

Ha az utasok ráunnak a steppelt, hímzett, kéttónusú környezetre, fedélzeti wifi segít múlatni az időd, a hátsó klíma- és szórakoztató rendszer vezérlésére a padlókonzolból kiemelkedő érintőképernyő szolgál.

Bentley Flying Spur W12 S(5)