A 2017-es modellévtől bizonyos típusainak egyes kiviteleihez különleges szolgáltatást kínál az Audi USA: a közlekedési lámpa információs rendszer a néhány városban telepített intelligens infrastruktúrával kommunikálva képes tájékoztatni a vezetőt, ha zöldre vált a lámpa.

A megfogalmazásból egyértelmű, hogy a szolgáltatás még nagyon gyerekcipőben jár, ám nem is ez a lényeg, hanem hogy fontos kezdeti lépés lehet a jövő teljesen automatizált közlekedése felé.

A rendszer valójában nem a közlekedési lámpáktól kapja a tájékoztatást, hanem az azokat vezérlő, intelligens rendszerektől. Maga az átadandó információ rém egyszerű: azt tudhatjuk meg belőle, hogy mikor fog zöldre váltani a lámpa. Jelenleg tehát nem a szolgáltatás tartalma a fontos, hanem a tény, hogy létezik és működik a funkció – maga az Audi is a járművek és az infrastruktúra (V2I) közötti kommunikáció megvalósításának legelső lépéseként emlegeti. A V2I rendszerek a jövőben lehetővé tehetik a forgalomszervezés, az üzemanyag-fogyasztás vagy a navigációs útvonaltervezés magas fokú optimalizálását.

A kezdetleges, ám igen fontos szolgáltatás már idén ősszel elérhetővé válik a 2016 júniusa óta gyártott Audi Q7, A4 és A4 allroad modelleken.