Koponyaüregi vérzést szenvedett, elveszítette eszméletét, sebeit pedig húsz öltéssel kellett bevarrni annak a New York-i kismamának, aki egy szolgálaton kívüli rendőrtiszttel ütközött. Gregory Gordon rendőr nagy sebességgel hajtott neki az asszony autójának, majd ahelyett, hogy segítséget hívott volna, vagy maga nyújtott volna elsősegélyt a sérültnek, hangosan kiabálva telefonált, a roncsok mellett mászkálva. Szemtanúk elmondása szerint a férfi zavart volt, és bűzlött az alkoholtól.

A helyszínen a rendőr megtagadta a szonda megfúvását, a kórházba szállítást követően pedig a sérült hölgy családjának elmondása szerint kollégái rengeteg vizet diktáltak bele.

A nő és családja beperelte a rendőrt, aki viszont hitelrontás miatt ellenpert indított; végül mindkét fél ejtette a vádakat.

Részeg rendőr karambolozott várandós kismamával

Mindez kilenc évvel ezelőtt történt, ám az ügy most ismét a felszínre került az amerikai sajtóban: a rendőr ugyanis az interneten tett, rasszista kirohanásai miatt vált a kritikák célpontjává. Az újságírók előéletét firtatva azt is előbányászták, hogy pár évvel ezelőtt lelőtt egy férfit – az áldozat a hivatalos verzió szerint fegyvert fogott a rendőrre, ám később kiderült, hogy a férfit hátba lőtték, engedéllyel tartott fegyverét pedig több méterrel odébb találták meg.

Az autóbaleset után egyébként a kismama felépült, és egészséges gyermeknek adott életet.