Kedd éjjel egy óra körül Nagyszombatnál egy Fiat Brava típusú, gyanúsan manőverező gépkocsira figyeltek fel a rendőrök. Egy ideig követték, majd megpróbálták megállítani a kocsit, ami le is lassított, de amikor a rendőr az autó elé állt, a sofőr újra beletaposott a gázba. Innentől filmbe illő, 20 kilométeres autós üldözés vette kezdetét, melynek végén két fiatal nő került kórházba lőtt sebekkel.

Mivel a szóban forgó autó majdnem elgázolta az egyik rendőrt, a zsaruk leadtak rá egy lövést. A golyó a kocsi hátsó ütközőjét találta el, de a sofőr így sem lassított, Bucsány felé vette az irányt, a rendőrök pedig üldözni kezdték és erősítést hívtak – tájékoztatta a Paramétert Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő.

Amikor az üldözött autó Karkóc községbe ért, a rendőrök újabb figyelmeztető lövéseket adtak le, és eltalálták a Fiat egyik hátsó gumiabroncsát is. A sofőr ezek után sem adta fel, és Vágmedence községbe hajtott, ahol a helyi szövetkezet területére betérve állt csak meg. Az egyik rendőrautóból azonnal ki is ugrott két rendőr, hogy őrizetbe vegyék az ámokfutót, de a sofőr újra tövig nyomta a gázt, és autójával a rendőröket vette célba. Ekkor a rendőrök újra a levegőbe lőttek, és sikerült kilőniük a kocsi abroncsait is – minek következtében az eszeveszett sofőr feladta a hajszát és megadta magát a zsaruknak.

Amikor a rendőrök őrizetbe vették az autóvezetőt, csak akkor vették észre, hogy az illető nő – rövid, kakastaréjra formázott frizurája miatt egész addig azt hitték, hogy férfi ül a volán mögött.

Az autót vezető 21 éves galgóci Michaelát két golyó találta el – az egyik a mellkasán, a másik a fülén -, az anyósülésen ülő, 16 éves Ninát pedig a vállán lőtték meg a rendőrök. Az üldözött kocsi további két – 19 és 17 éves – utasa sérülés nélkül úszta meg a hajszát.

A rendőrök összesen 32 lövést adtak le az üldözés során, 19-et a levegőbe, 13-at pedig a gépkocsira. Az autóban később kábítószer nyomait vélték felfedezni, a Fiaton pedig egy másik gépkocsi rendszáma volt.

Forrás: parameter.sk , a kép csak illusztráció

volvo8