A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) kétéves működése alatt a tranzakciók száma meghaladta a 40 milliót, a második évben 25 százalékkal több autós fizetett mobillal, mint az elsőben.

Két éve azzal a céllal indult el a rendszer, hogy valós piaci verseny alakuljon ki a közterületi mobilparkolásban, középtávon a parkolási díjak mérséklődjenek, és egyúttal a szolgáltatási portfólió tovább bővüljön.

Országos lefedettségű rendszer jött létre, amely a cég szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és teljesítette a kitűzött célokat. Olyan viszonteladók és önkormányzatok számára is elérhetővé vált az egységes rendszer, amelyeknél üzleti alapon korábban nem volt kifizetődő a mobilparkolás bevezetése.

A rendszer naponta közel 90 ezer tranzakciót valósít meg 18 viszonteladó partneren keresztül, a 76 parkolási üzemeltetőnél elérhető 248 parkolózónában. Az azonos időszaki működési adatok folyamatos növekedést mutatnak mind a mobilparkolásnál, mind az e-matrica-vásárlásnál.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2014. július 1. és 2016. június 30. között 37 846 111 mobilparkolási tranzakciót bonyolított le, a parkolóellenőri lekérdezések száma elérte a 32 millió 801 ezer 307-et. Az autópálya e-matrica – HU-GO viszonylati jegy – vásárlások száma 2 418 859 volt.