Vasárnap hajnalban az 5-ös számú főút 109-es kilométerszelvényénél lévő parkolóban eddig tisztázatlan körülmények között kigyulladt egy Volkswagen Polo.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint amikor egy arra közlekedő segítségnyújtás céljából megállt, az égő ruhás férfi odament hozzá, megrángatta a karját, és az autóját követelte.

A megfenyegetett férfi ekkor távozni akart, azonban a megégett sofőr a gépjárműre kapaszkodva tovább követelőzött. A fenyegetés hatására a segítő kiszállt az Opel Astrából, amivel a sérült férfi elhajtott Kecskemét irányába.

Lángoló ember rabolt autót az 5-ösön – fotók 1

A képre kattintva galéria nyílik!

Az elrabolt személyautó vezetője a főút 103.600-as méterszelvényénél eddig tisztázatlan okból letért az útról, és egy családi ház udvarán keresztülhajtva egy dűlőúton felborulva állt meg.

A balesetet szenvedett 31 éves kiskunfélegyházi sofőr – az elsődleges adatok szerint az égési sérülések következtében – a helyszín közelében életét vesztette.

Az ügyben – szakértők bevonásával – rablás és közúti baleset okozása miatt indítottak nyomozást, a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.