Május végén egy összetört terepjárót találtak Hawaii tengerparti szikláin a rendőrök. Az autó több mint 60 métert zuhant a magasan futó parti útról, és míg a vezető súlyos sérülésekkel túlélte a borzalmas karambolt, utasa és ikertestvére a helyszínen szörnyet halt.

A kezdetben fatális balesetnek tűnő tragédiáról hamar kiderült azonban, hogy nem véletlen okozta: a 37 éves Alexandria Duval tudatosan cselekedett. A fedélzeti légzsákmodul adatainak elemzéséből ugyanis kiderült, hogy az autó egy hirtelen kormánymozdulatot követően, fékezés nélkül rohant neki az út menti sziklafalnak, ahonnan visszapattanva aztán a mélybe zuhant.

Szemtanúk elmondták, hogy a baleset előtti másodpercekben az ikerpár hangosan vitatkozott az álló kocsiban, az utas (a későbbi áldozat) nővére haját tépte. Ezután a vezető gázt adott, intenzíven gyorsított  – majdnem elgázolva az egyik szemtanút – és szinte azonnal karambolozott.

Lehajtott a szikláról, hogy megölje ikertestvérét

Az ikerpár közös jógastúdiót működtetett, amely mindössze fél évvel korábban költözött Hawaiira. Korábban Floridában volt hasonló, igen sikeres vállalkozásuk, amely azonban 2014-ben váratlanul bezárt, és azóta komoly anyagi problémákkal küzdött a páros.

A rendőrök korábbról jól ismerték az ikreket: többszörös rendbontás, ittas vezetés, bántalmazás volt a számlájukon.

Alexandria ügyvédje a baleset után közleményben cáfolta, hogy ügyfele bármilyen módon ártani kívánt volna testvérének, ám amikor a kórházból elbocsátott nő megpróbálta elhagyni az államot, letartóztatták.