Egy másik autót is elkötöttek ugyanonnan, az még egyelőre nem került elő. A Trabi nyugdíjas tulajdonosa érzelmi okokból kötődik az autóhoz. Igazi Kusturica-filmbe illő történet szemtanúja lehetett az, aki péntek délután Győrszemerén a Bakony-ér (más néven Bornát-ér) partjára vetődött. Egy Trabant kombi feküdt oldalára fordulva a vízben, ezt szúrta ki egy helyi lakos, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A kocsit már keresték, azt ugyanis egy Daewooval egyetemben csütörtök hajnalra virradóra lopták el egy szemerei autószerelő műhely elől.

L3088984

Fotók: H. Baranyai Edina

A másik kocsi még nem került elő. Ami a történet legérdekesebb része, hogy a Trabant mellett egy Audi és egy másik értékes autó is állt a műhely előtt, azokat nem bántották, a Trabant ajtaját viszont felfeszítették, s úgy vitték el. Állítólag benzin is alig volt benne.
L3088985

Fotók: H. Baranyai Edina

“Valószínűleg rodeózni vitték ide a szántóföldre, aztán amikor kifogyott az üzemanyag, belelökték a vízbe. Aznap éjjel a faluban még két autót törtek fel, de ami miatt iszonyú mérges vagyok, az, hogy letörték és elvitték az egyik térfigyelő kamerát is” – nyilatkozta Horváth Gyula polgármester. A településvezetőt egyébként tegnap délutáni ottjártunkkor hívta fel a Trabant tulajdonosa, egy nyugdíjas asszony. Elmondta, hogy elsősorban érzelmi okokból kötődik az autóhoz, s ha lehet, valamiképp mentsék meg. Ez nem egyszerű feladat, de a kíméletesebb kiemelés érdekében darut kértek a helyszínre.