Konnektoros hibrid Audi Q7-essel és robot üzemmódra felkészített Audi A8 W12-essel kápráztatta el a közönséget és a vendégeket az Audi a Berlini Filmfesztiválon. A szervezők rendelkezésére bocsátott háromszáz autónak nagyjából a harmada képes elektromos üzemű, emissziómentes haladásra. Ez önmagában is szép teljesítmény, száz hibrid egy kupacban az már valami, ám a figyelem középpontjába ezúttal egy benzintemető, a W12-es motorral szerelt, nyújtott tengelytávú Audi A8 került. Az ok egyszerű: a kocsi teljesen egyedül, sofőr nélkül közlekedett.

Az Audi számára nem nagy kihívás lépésben a vörös szőnyeghez gurulni, hiszen önjáró autói korábban már kilométerek százait tették meg autópálya-tempóval, sőt, versenypályán is köröztek. Ezt az alkalmat a precíziós manőverezés igénye, a tömeg nagysága és közelsége, valamint a televíziós stábok közvetítő berendezései által gerjesztett elektromágneses terek jelentették a feladványt.

Az autó azonban nem gázolt el senkit, nem rángatta jobbra-balra a fedélzetén utazó német Daniel Brühl filmszínészt (ő alakította Niki Laudát a Hajsza a győzelemért című filmben, de többek között játszott a Bourne-ultimátumban, a Becstelen Brygantikban, valamint az Amerika Kapitány idén érkező, harmadik részében is láthatjuk majd főgonoszként), hanem pont ott és úgy állt meg, ahogy az egy ilyen alkalommal elvárható.