Innen, a ház elől indult...

Innen, a ház elől indult…

Innen, a ház elől indult…


... és ide, a ház mögötti parkolóba tartott az anyuka. Ezen a néhány méteren történt meg a tragédia.

… és ide, a ház mögötti parkolóba tartott az anyuka. Ezen a néhány méteren történt meg a tragédia.

… és ide, a ház mögötti parkolóba tartott az anyuka. Ezen a néhány méteren történt meg a tragédia.


A 34 éves Lyndsay Turner megelégelte, hogy nem tud autót vezetni, ezért megkérte férjét, tanítsa meg. A család kocsija kint állt az utcán, gondolták, első gyakorlatnak jó lesz, hogy beálljon a házuk mögötti parkolóba. A nő beült a kocsiba, elindult, ám az autó megugrott, és a férj hiába kiabálta rémülten, hogy állj, már csak egy borzalmas reccsenést lehetett hallani.

Az autó elgázolta a család kisebbik gyermekét, a hároméves Liam Turnert, aki a forró nyári napon (az eset tavaly júniusban történt) a nővérével játszott az udvaron. A kisfiú rendkívül szerencsétlenül került az autó alá, súlyos fejsérülést szenvedett, erősen vérzett.

Az édesapa felnyalábolta a gyermeket, és elindult vele a kórházba, miközben hívták a mentőket. Félúton adta át a szakembereknek a sérült gyermeket, ám a kórházban megállapították, hogy a kisfiú agya visszafordíthatatlan károsodást szenvedett. A gyermek még aznap este elhunyt.

A nőnek egyáltalán nem volt engedélye arra, hogy közterületen autót vezessen. Ennek ellenére a bíróság a tegnapi ítélethozatalnál úgy döntött, minden vádat ejtenek a szülők ellen, mivel megbüntetésük nem szolgálná a társadalom javát.