A most 24 éves Mahibur Rahman harminc lesz, amikor szabadlábra helyezik. A fiatal számítógépes szakember egész életét odadobta akkor, amikor úgy döntött, nem várja meg, hogy a dél-angliai Southampton egyik bárja előtt cigiző, beszélgető fiatalok az úttestről visszasétáljanak a járdára, hanem gázt adott, és autójával vágott utat magának a tömegben.

A borzalmas gázolást rögzítő biztonsági kamerák felvételén látható, hogy a részeg fiatalok nem voltak szívbajosak, az autó elé léptek, és úgy tűnik, még bele is kötöttek a sofőrbe, talán autóját is megrongálták.

Az erre adott válasz azonban elfogadhatatlan volt: a fiatal férfi úgy hajtott át a tömegen, mintha ott sem lettek volna az emberek. Többen ájultan feküdtek az aszfalton, miután elgázolták őket. Az egyik vendégnek a fejétől centikre haladt el az autó kereke. A bár egyik biztonsági embere nem volt ilyen szerencsés: rajta áthajtott a kocsi, életét csak műtéttel lehetett megmenteni, és további operációkra lesz szükség, hogy legalább részlegesen helyreállítsák sérüléseit.

A bíróság nem fogadta el a vádlott azon védekezését, hogy lecsúszott a lába a fékpedálról, és felhívta a figyelmét arra, hogy csak a vakszerencsén múlott, hogy nem gázolt valakit halálra. A helyzet súlyosságát figyelembe véve a férfit hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.