Mindannyian emlékszünk (aki mégsem, gyorsan kattintson ide) Colin Furze teljesítményére: a bolond brit bármit és mindent hajlandó átépíteni, és repülőtéri felszállópályán megkergetni, a tuk-tuktól a babakocsiig. Az ő rokkantmobilja 113 km/órával száguldott, ami jóval több, mint amire ezeket a kóválygó szerkezeteket tervezték.

Nála is gyorsabb volt a dán Klaus Nissen Petersen, aki 2012-ben 133 km/órával állította be a rokkantkocsik új sebességi világrekordját.
Ma már azonban ez is a múlt, mert David Anderson és Mathew Hine szerkezete 173,16 km/órával alaposan felülmúlta az eddigi csúcsot.

Járművük első pillantásra normál rokimobil, de persze ez becsapás: az ismerős felépítményt egy versenygokartra berhelték rá, a gumik és kerekek is onnan származnak, a motor pedig egy Suzuki Bandit 600-as négyhengerese.

És mielőtt elképzeled, milyen volna, ha a nagyi ezzel járna a gyógyszertárba, le kell hűtenünk a lelkesedésed: mivel nincs első fékje (még szerencse, képzeld, mekkorát bukna a pilóta), nem mehet forgalomba. Hála istennek.