A pletyka valójában már két éve felmerült, de nem akartuk elhinni. Most viszont itt a bizonyíték: a Porsche valóban megépíti a Panamera Shooting Brake, azaz kombi kivitelét, és nem sokkal az új generációs limuzin után, már 2017-ben piacra is dobja azt.

Persze nem hagyományos, puttonyos kombit kell elképzelnünk, de a modellváltozat csomagtere egyértelműen tágasabb lesz, hátsó szélvédője meredekebben áll. Az egyik képen az is látható, hogy a Panamera elveszíti eddigi gömbölydedségét, és a 911-hez hasonló, egyenesebb lefolyású fart kap.

Még ilyet: kombit fejleszt a Porsche! 2 A 2012-es Sport Turismo tanulmányautó által kijelölt irányt követő, vélhetően annak nevét is felvevő modellváltozat a Mercedes CLS Shooting Brake legnagyobb vetélytársának ígérkezik.

A kombi Panamera megjelenése egyben azonban azt is jelenti, hogy a korábban rebesgetett kabrió, illetve kupé Panameráról alighanem lemondhatunk, bár két évvel ezelőtt még elképzelhetőnek tartottak további karosszériaváltozatokat is. Szerencsére kabrióban így sem szenvednek hiányt a Porsche-rajongók, a közelmúltban megújult a 911 Cabriolet, és a vadonatúj 718-as modell váltotta a Boxstert.

Még ilyet: kombit fejleszt a Porsche! 3