Ha autóba ülsz, számos bunkóságot elkövethetsz. Mind közül az egyik legsúlyosabb taplóság azonban az, amikor egy pocsolyához közeledve nem kerülsz, nem lassítasz, hanem a vízbe hajtva eláztatod az egész járdát, és azokat, akik éppen ott tartózkodnak.

Angliában, ahol az eső mindennapos dolog, a pocsolya pedig szerves része az életnek, nem csak elítélik az ilyen viselkedést, de büntetik is: akár 5000 font (2 millió Ft), valamint 3-9 büntetőpont a jutalma annak, akiről bebizonyítják, hogy elkerülhette volna a fröcskölést, mégsem tette.

Pont egy ilyen jelenetet rögzített egy taxis fedélzeti kamerája egy kétezer éves dél-angliai településen, Eastleigh városában. A bűnös autó fékezés és kormányzás nélkül hajt át a pocsolyán, amit a mögötte jövő, filmező taxis gond nélkül kikerült. A filmező autósnak még a rendszámot is sikerült rögzítenie, ennek ellenére mégsem valószínű. hogy komoly büntetésben részesülne az elkövető – mivel szolgálatban lévő rendőrről volt szó.

A rendőrség szóvivője szerint kollégája minden bizonnyal úgy ítélte meg a helyzetet, hogy a manőverezés, vagy a lassítás veszélyeztette volna a környezetben részt vevő egyéb autósok épségét. Ezt ugyan kapásból cáfolja a felvétel, de a rendőröket még ez sem hozta zavarba. Azt mondták: amint hivatalos panaszt tesz a sértett, alaposan ki fogják vizsgálni az ügyet, addig azonban nem tehetnek semmit.