A 43 éves Evan David három gyerekével szüleit látogatta meg egy walesi kis faluban, és úgy döntöttek, elmennek kirándulni a nagyszülők 50 éves traktorjával. Az apuka felpakolta a gyerekeket, a legnagyobbat, a hatéves kislányt ölébe vette, és óvatosan elindultak. A képünkön láthatóhoz hasonló traktor hirtelen megugrott, és a kislány lecsúszott apja térdéről, és beesett a jármű alá.

Az apa szólongatni kezdte lányát, és amikor az nem válaszolt (vélhetően beverte a fejét, és eszméletét vesztette), pánikba esett, és leugrott a traktorról, anélkül, hogy üresbe tette volna a váltót, vagy behúzta volna a rögzítőféket. Az előre lendülő jármű hátsó kereke áthajtott a kislányon, aki a kórboncnoki jelentés szerint azonnal életét vesztette.

Az eset tavaly nyáron történt; a hatóságok mostanra zárták le a nyomozást. Mivel a traktor műszakilag tökéletes állapotban volt – ezt maga az apa is megerősítette, egyedül a fékek voltak hajlamosak beragadni -, szabálytalanságot pedig nem követett el a vezető, a halálesetet tragikus balesetnek minősítették, és felmentették az állatorvos apát.