Az év első napjaiban szokatlan képet közölt a Rolls-Royce: egy tetőtől talpig álcafóliába burkolt, nagy limuzin volt rajta látható – legalábbis félig, hátulja ugyanis valamit költői ragyogásba veszett. Most viszont kémfotósok teljes egészében lefényképezték a következő generációs Phantomot, így minden irányból megcsodálhatjuk a leendő csúcsmodellt.

A Cullinan szabadidőjárművel közös padlólemezre épülő, új Phantom határozott formai változásokon fog átmenni: az orrkialakítás ugyan megőrzi tipikus jellegzetességeit, ám a motorházfedél hosszabb, az első szélvédő pedig döntöttebb lesz, ahogy a hátsó is. Megnövelték a modell magasságát is.

Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 1
Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 2

Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce

Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce

Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 11
Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 12
Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 13
Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 14
Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 15
Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 16
Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 17
Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 18
Fotó megosztása:
Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 19 Az újonc 2018-ban érkezik. Ideje lesz már: addigra betölti a 15. évét a jelenlegi modell. Cserébe a BMW 7-es minden technológiai finomságát felhasználhatja az autó – ezeken a képeken csak a diszkrét tetőantenna ismerhető fel.

Az új Phantom hatalmas lesz, ám tömegét alumínium térváz, sőt, várhatóan szénszálas komponensek alkalmazásával tartják a lehetőségekhez képest alacsonyan.

Motorikusan korai volna még nyilatkozni. Várhatóan marad a V12-es erőforrás, elképzelhető a turbófeltöltés, illetve a hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid hajtáslánc.

Új zászlóshajót kap a Rolls-Royce 20