A 35 éves manchesteri Ahmed Hussain várandós feleségével és hatéves kislányával együtt, egy családi program után vezettek haza, amikor kocsijuk egy autópálya-lehajtón megcsúszott a vizes aszfalton, felborult, és ráesett egy másik autóra.

A felnőttek súlyos sérülésekkel túlélték a balesetet, sőt, az édesanya öt hónapos magzata is megmaradt, a hatéves kislány viszont kirepült az autóból, és szörnyethalt. A különbség: egyedül a kislány nem volt bekötve.
A tavaly júliusban történt balesettel kapcsolatban semmi emléke nincs az édesapának, de azt elismerte: mindig ő köti be a gyereket, mert felesége nem tudja.
Nagy-Britanniában törvény írja elő a 14 évnél fiatalabb gyermekek biztonsági övvel történő rögzítését, így az apuka formálisan megszegte a törvényt, ám a hatóságok úgy döntöttek, a büntetés nem szolgálná a társadalom javát, a tragédia miatt már eleget szenvedett az apuka, így ejtettek ellene minden vádat.
A családnak azóta megszületett a második gyermeke, a csöppség ép és egészséges, a magzatként elszenvedett baleset nem okozott károsodást.