Hiába álcázták, a kémfotókon tisztán látszik a lényeg: az Opel Meriva harmadik generációjánál már hagyományosan nyílnak az oldalajtók.

Nincs miért csodálkozni: az ehhez hasonló, jópofa ötletek (ld. még a Ford B-Max B-oszlop nélküli tolóajtaja, vagy az ezredfordulós Fiat Multipla emeletes békalámpái) rendszerint megmaradnak ergonómiai kísérletnek, egyszeri gegnek, és hacsak nem rendkívül indokolt, a gyár a legelső alkalommal visszatér a hagyományos, olcsóbban gyártható, egyszerűbb rendhez.

Új családi Opel jön jövőre 1
Új családi Opel jön jövőre 2

Új családi Opel jön jövőre

Új családi Opel jön jövőre 9
Új családi Opel jön jövőre 10
Új családi Opel jön jövőre 11
Új családi Opel jön jövőre 12
Új családi Opel jön jövőre 13
Új családi Opel jön jövőre 14
Fotó megosztása:
Új családi Opel jön jövőre 15 De hogy mégse legyen olyan unalmas a dolog, a Meriva (és nagyobb testvére, a Zafira) egyaránt szabadidő-járműves jegyeket ölt magára, beállva a Renault Espace mögé a sorba: enyhén megnövelt hasmagasság és robusztusabb arányok jellemzik az autót.

A márkaarculathoz igazodva keskeny, szaggatott kontúrú fényszórók, LED-es nappali fények, valamint döntött, látszólag lebegő C-oszlop teszi opelessé az autó megjelenését. A szögletes far tágas csomagtartóra utal, a zárófények magasra kerültek.