Az Egyesült Államokban ítéletidő tombol, több államban is megállt az élet a súlyos havazás miatt. A lehulló csapadék azonban nem csak kellemetlenségeket okoz, hanem emberéleteket is követel.

Ez történt a hétvégén New Jersey államban, Hackensack városában is. Egy idős hölgy félt elindulni a szomszédos New York államban lévő otthonába, ezért úgy döntött, kivárja egy gyorsétterem parkolójában, amíg elvonul a vihar. Mindez még pénteken éjjel történt; a hölgy kihűlt holttestét hétfőn reggel találták meg az autóban (nyitóképünkön).

A kulcs nem volt a gyújtásban, így valószínűleg eleve be sem indította a motort. Ez kizárta a szénmonoxid-mérgezés gyanúját – a gyilkos gáz a hétvégén alig 10 kilométerrel odébb egy fiatal család két tagját – egy édesanyát és egyéves kisfiát – is megölte.

A hölgyet utoljára egy közeli gyorsétterem dolgozója látta élve; ő mesélte el a rendőrségnek, miért nem hagyta el a parkolót a kocsi. A hétvégén egyébként többen is felfigyeltek a hóban veszteglő autóra, ám nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget.

A halál okáról boncolás után tudnak biztosat mondani a hatóságok.