Az indiai Mahindra nem éppen innovatív, érzelmekre ható termékeivel lopta be magát a köztudatba. Ez azonban megváltozhat, amint az autógyártó bemutatja vadonatúj tanulmányát, az XUV Aero kupé-terepjáró koncepciót.

Egyelőre csak egy rajzot adtak közre a február elején debütáló autóról, de ha a valós termék csak fele olyan letaglózó, mint a grafika, már nyert ügye van az idén 71 éves indiai óriásvállalatnak, a világ első számú traktorgyártójának (fogadjunk, a cím alapján te is a Lamborghinire tippeltél…)

Műszaki adatokkal egyelőre nem kényeztet el a gyár, bár az a híresztelés, hogy a jármű az alábbi reklámfilmben is látható XUV500 fronthajtású, önhordó vázszerkezetére épül, aláássa az ultramodern technológiára vonatkozó reményeinket. Ugyanakkor várhatóan a manapság szokásos mobilinternetes, okostelefonos megoldások nem hiányoznak majd a kocsiból.

És hogy megválaszoljuk a kínzó kérdést, hogy tudniillik hogyan alkothatott ilyen meseszépet egy mumbai autógyár: a Mahindra tavaly év végén többségi hányadot szerzett a Pininfarinában. Innen persze minden világos.