Őszentsége Ferenc pápa nem szereti a hivalkodást: Rómában egy Ford Focus a hivatali járműve, argentin bíborosként pedig metróval utazott. Nem meglepő tehát, hogy amikor tavaly az Egyesült Államokban járt, holmi páncélozott limuzin vagy böszme terepjáró helyett egy egyszerű családi egyterűből integetett a híveknek.

A fekete Fiat 500L modellt először közszemlére bocsátják a körút egyik állomásán, a Philadelphiában január 29-én nyitó autószalonon, majd a kiállítás végén elárverezik azt.

Eladó a pápa Fiatja 1
Eladó a pápa Fiatja 2

Eladó a pápa Fiatja

Eladó a pápa Fiatja

Eladó a pápa Fiatja 8
Eladó a pápa Fiatja 9
Eladó a pápa Fiatja 10
Eladó a pápa Fiatja 11
Eladó a pápa Fiatja 12
Fotó megosztása:
Eladó a pápa Fiatja 13 A kocsi a helyi érsekség tulajdonában áll. A befolyt összeg felét különböző katolikus jótékonysági, örökbefogadási és egészségügyi szolgálatok támogatására, hajléktalan szállók és egyéb segélyszervezetek megsegítésére fordítják; a másik felén az érsekség által működtetett iskolák osztoznak majd.

A Fiat számára igazi megváltásként érkezett Vatikán autóválasztása: amint enyhült az újdonság varázsa, erősen visszaesett az érdeklődés az 500L iránt (tavaly augusztusban -19 százalékon állt az egy évvel korábbihoz képest), ám a pápai látogatás nyomán másfélszeresére nőtt az érdeklődés a típus iránt.