Autó helyett közlekedés: GM Maven 1
Autó helyett közlekedés: GM Maven 2

Autó helyett közlekedés: GM Maven

Autó helyett közlekedés: GM Maven 10
Autó helyett közlekedés: GM Maven 11
Autó helyett közlekedés: GM Maven 12
Autó helyett közlekedés: GM Maven 13
Autó helyett közlekedés: GM Maven 14
Autó helyett közlekedés: GM Maven 15
Autó helyett közlekedés: GM Maven 16
Fotó megosztása:
Autó helyett közlekedés: GM Maven 17 Magas fokon testre szabott, szükség szerint igénybe vehető közlekedési megoldás: ezt kínálja az ügyfeleknek a General Motors ma bejelentett, vadonatúj márkája, a Maven.

A Maven egyelőre egy városban, a Michigan állambeli Ann Arborban lesz elérhető. Itt több mint 100 000 felhasználó (elsősorban a helyi egyetem diákjai és tanárai) veheti igénybe a város 21 pontján telepített gépkocsikat.

Az autók kulcs nélkül, okostelefonról nyithatók és indíthatók. A felhasználó a telefonján megkeresi a legközelebbi vagy igényeinek leginkább megfelelő kocsit, adott időpontra lefoglalja azt, majd a távolból beállíthatja és aktiválhatja a klímaberendezést, beindíthatja a motort, és egy sor egyéb funkciót is működtethet.

a videó a hirdetés után indul

Az okostelefon teljes körű integrációjával minden kommunikációs, navigációs és szórakoztató funkció pontosan a felhasználó ízléséhez szabható – amit saját autójában hallgatna, azt a zenét kapja itt is, ugyanazokat a navigációs célpontokat böngészheti és így tovább.

A bérleti díjat, az üzemanyagárat és az egyéb költségeket egyetlen, áttekinthető tételként fizeti meg az ügyfél.

A későbbiekben egyéb nagyvárosokban, például Detroitban is beindul a szolgáltatás.

Autó helyett közlekedés: GM Maven 18