Változtatásokat hajt végre termelési hálózatában az Audi, a brüsszeli üzem egy elektromos SUV gyártását kezdi meg 2018-ban. A gyár mellé egy akkumulátorokat gyártó üzemet is felhúznak.

A változás átszervezésekkel jár, az eddig Brüsszelben gyártott Audi A1 a jövőben a spanyol Seat-gyárban, Martorellben készül. A győri Audi Hungaria pedig átveszi az ez idáig Spanyolországban készülő Q3 SUV gyártását.

Új prémiumautó gyártása költözik Magyarországra 2 A magyar telephelyen jelenleg négy Audi-modell készül: az Audi A3 szedán, az Audi A3 kabrió, valamint az Audi TT Coupé és az Audi TT Roadster.

Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója szerint a döntés jól jelképezi Magyarország mint gyártó telephely versenyképességét. A világ összes piacára Győrből érkezik majd a Q3-as.

“Az új elosztás növeli gyártási hatékonyságunkat és tovább erősíti az érintett telephelyeinket” – mondta Rupert Stadler, az Audi igazgatótanácsának elnöke. “Magasan képzett munkatársainkkal már alig várjuk az új magyar Audi-modell gyártásának elindítását” – fogalmazott Peter Kössler.