Amióta 2010-ben megalapították, két ember osztozik a világ legjobb labdarúgójának járó FIFA Ballon d’Or, azaz az Aranylabda díjon*. A portugál hipersztár Cristiano Ronaldo kettőször, ősi riválisa, az argentin Lionel Messi háromszor nyerte el a kitüntetést. A legutóbbi szavazáson CR behozhatta volna Messi előnyét, ám ez nem jött össze: 2015 legjobbjának ismét az isteni Lionelt választották meg. A Real Madrid játékosának hátránya ezzel 4:2-re nőtt, ami nyilván rettentő nagy csalódás a világ legjobban fizetett focistája számára.

Mások talán ledöntenének néhány pohárkányi búfelejtőt, de Ronaldo máshogy űzte el a gondot: a jelek szerint gyorsan vásárolt magának egy Porsche 911 Turbo S-t, legalábbis egy ilyen autó társaságában fotózkodott.

A 2016-os 911 Turbo S 580 lóerős, 2,9 mp alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 310 km/óra. A futballisták világában ez persze közel sem a csúcs, és maga Cristiano Ronaldo is járt már ennél fürgébb, drágább, kívánatosabb autókkal.

Az viszont feltétlenül érdekes, hogy a megújult modellt hivatalosan csak január végétől forgalmazzák Európa-szerte. Persze ha valaki egy évben 79 millió dollárnak megfelelő fizut visz haza, a Facebookon pedig 102 millió rajongója van, akkor igazán nem okozhat neki problémát, hogy mindenki másnál hamarabb tudhasson magának egy autót – vagy igazából bármit a világon. Kivéve talán az Aranylabdát.

* A 2010 előtt megszervezett Ballon d’Or díjon 1:1-es döntetlenre állt a két világklasszis.