Nyáridőben hetente hallani híreket olyan nemtörődöm, ostoba vagy tudatosan szörnyeteg szülőkről, akik a tűző napon, a forró autóban hagyják gyermeküket. Ebben az esetben szó sem volt ilyesmiről, a nagymama tudatosan, merő szeretetből cselekedett, a végkimenetel azonban ugyanolyan tragikus volt.

A 47 éves Barbara Michelle Pemberton fia gyermekére, a 13 hónapos Shadoe Braxton Pate-re vigyázott kedden. Beültek a kocsiba, hogy elmenjenek a nagyi barátaihoz, ám út közben a kisfiú elaludt. Amikor megérkeztek, a nagymama nem akarta felébreszteni, ezért inkább járva hagyta a motort, feltekerte a fűtést, és bement a házba.

Megfőzte unokáját a kocsiban a nagyi 1
Megfőzte unokáját a kocsiban a nagyi 2

Megfőzte unokáját a kocsiban a nagyi

Megfőzte unokáját a kocsiban a nagyi 5
Megfőzte unokáját a kocsiban a nagyi 6
Fotó megosztása:
Megfőzte unokáját a kocsiban a nagyi 7


Mindez késő délelőtt történt. Amikor mintegy öt órával később véget ért a látogatás, Barbara visszatért a kocsihoz, a gyermek élettelenül feküdt az ülésben. A nagymama szívmasszázzsal és lélegeztetéssel kísérletezett, a kiérkező mentők pedig azonnal kórházba vitték a kicsit, ott már csak a halál beálltát lehetett megállapítani.

A szakértők szerint az ablakon át besütő téli napfény, valamint a fűtés következtében az utastérben mintegy 38 fok lehetett a hőmérséklet, ami a szellőzés hiányával együtt végzetesnek bizonyult a meleg, téli öltözetbe bugyolált apróság számára.

Állítólag barátai az öt óra alatt többször is javasolták a nagymamának, hogy nézzen rá a kicsire, ám ő valamiért ezt nem tette meg. Az előzetes vizsgálatok szerint sem alkoholt, sem kábítószert nem fogyasztottak.