A múlt héten leleplezett, vadonatúj Mercedes E-osztály dúskál a vezetőtámogató, szórakoztató és menetdinamikát javító funkciókban, az igazi rajongók számára azonban mindennél fontosabb egy klasszikus és igen sikeres karosszériaváltozat: a kombi megjelenése. Erre a hírek szerint már csak fél évet kell várnunk, ám már most fény derült néhány fontos részletre.

A Mercedes-Benz vezető formatervezője a Detroiti Autószalonon nekiszegezett kérdésre válaszolva elmondta ugyanis: az új generációs kombi “jóval kecsesebb lesz”, mint elődje, a csomagtartó kapacitása pedig “valamivel elmarad majd” a mostani mögött.  

Elegáns lesz, nem praktikus az E-osztály kombi 1
Elegáns lesz, nem praktikus az E-osztály kombi 2

Elegáns lesz, nem praktikus az E-osztály kombi

Elegáns lesz, nem praktikus az E-osztály kombi 7
Elegáns lesz, nem praktikus az E-osztály kombi 8
Elegáns lesz, nem praktikus az E-osztály kombi 9
Elegáns lesz, nem praktikus az E-osztály kombi 10
Fotó megosztása:
Elegáns lesz, nem praktikus az E-osztály kombi 11 Ezt látszanak alátámasztani a kémfelvételek is: a hátsó túlnyúlás viszonylag rövid, a tetővonal a B-oszloptól hátrafelé fokozatosan esik, a hátfal pedig erősen döntött. A jelenlegi modell kapacitása 600 liter, az üléseket lehajtva 1855 liter.

A kombi ugyanazokat a hajtáslánc-variánsokat kapja meg, amiket a szedán is kínál, az új, kétltieres dízeltől az összkerekes E 400-on át az E350e konnektoros hibridig.