Díszküszöb

Díszküszöb

A francia DGCCRF (Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes) versenyjogi, fogyasztóvédelmi és csalásellenes hivatal a francia média csütörtöki jelentése szerint január 7-én házkutatást tartott a Renault autógyár hivatali helyiségeiben.

Szakszervezeti képviselők szerint a házkutatás a motorok emissziós értékeivel hozható összefüggésbe. “A Renault számos telephelyén tartott házkutatást a hatóság” – erősítette meg a CGT szakszervezettől Florent Grimaldi a Reuters hírügynökségnek az elsőként a francia AFP hírügynökség által közzétett értesülést. Az átkutatott osztályok alapján arra lehet következtetni, hogy az emissziós értékek után vizsgálódtak – tette hozzá.
    
Szakszervezeti képviselők az AFP hírügynökséget arról tájékoztatták, hogy a hatóságok a Renault vezető tisztségviselőinek számítógépeit foglalták le. Sem a Renault, sem a DGCCRF felügyeleti szerve, a gazdasági minisztérium nem kommentálta a médiajelentéseket.

A Renault részvényei húsz százalékkal gyengültek a házkutatás hírére. A Renault árfolyamvesztését a PSA Peugeot Citroen is hétszázalékos gyengüléssel követte.