Gyakran hallani, hogy az ember életveszélyben képes megsokszorozni testi erejét, ám ez nemcsak akkor igaz, ha minket fenyeget a vész, hanem akkor is, ha szeretteink kerülnek bajba.

Eric Heffelmire (Virginia, USA) éppen garázsában szerelte kisteherautóját, amikor megcsúszott az emelő, és a jármű maga alá temette a férfit. A baj nem jár egyedül: a kiforduló bak megsérthette az üzemanyag-vezetéket, mert elkezdett folyni a benzin a kocsiból. Másodpercekkel később lángra is lobbant a szivárgó üzemanyag.

A férfi megpróbált kiszabadulni, sikertelenül. Amikor segítségért kiáltott, 19 éves lánya, Charlotte mezítláb rohant ki a garázsba. Ami ezután történt, arról később így nyilatkozott a lány: “Amikor beléptem, már lángolt a garázs. Nem tudom, mi történt, mintha átkapcsoltam volna valami szuperhős üzembe, és tettem, amit tennem kellett.”

Nem túlzás: a törékeny, mindössze 53 kilós lány ugyanis egymaga megemelte a félrebillent autót, segített az apjának kikászálódni alóla, majd bepattant a lángoló kocsiba, három keréken kivezette azt a garázsból. Ezután lezárta a garázst, és kimenekítette a családot a házból. Amikor mindenki biztonságban volt, tárcsázta a tűzoltókat, majd megragadta a kerti locsolót, és elkezdte oltani a tüzet.

A novemberben történtek után Charlotte Heffelmire a napokban életmentő oklevelet vehetett át a helyi tűzoltóparancsnoktól.

Tegyük hozzá, Charlotte nem átlagos tizenéves. 16 éves korában gyűjtést rendezett kínai árvák megsegítésére, 17 évesen elvégezte az FBI tinédzsereknek kidolgozott képzési programját, fekete öves karatésként pedig önvédelmi oktatást szervezett osztálytársainak, jelenleg pedig katonai főiskolán tanul.