A hivatásos gépkocsivezetők nem dolgozhatnak látástól vakulásig: minden civilizált országban törvény szabályozza, méghozzá szigorúan, hogy adott munkaidő után mennyi ideig kötelező pihenniük. Ez az ésszerű rendszer azonban olykor egészen kétségbeejtő helyzeteket szül.

Erről hosszan tudnának mesélni annak a Denverbe (Colorado, USA) tartó távolsági busznak az utasai, amelynek sofőrjeit rosszul osztotta be a diszpécser.

A busz menetrend szerint délután 16:20-kor érkezik meg egy köztes állomásra, hogy aztán sofőrváltás után, 16:45-kor tovább induljon. Csakhogy január ötödikén a váltósofőrnek még javában tartott a pihenőideje a tervezett induláskor, mivel előző műszakját késve fejezte be, amiről azonban elfelejtették tájékoztatni az első körös sofőrt, valamint az utasokat.

Előbbi tehát maga is elment aludni, az utasok pedig vártak, vártak, vártak. Szerencséjükre a busz motorját járva hagyta a vezető, így legalább nem fagytak meg, de egy idő után már nagyon elegük lett a dologból, így felhívták a busztársaság telefonos központját, valamint a rendőrséget.

Végül az eredeti buszvezető este 6 óra körül visszaült a járműre, ám ez csak szolidáris gesztus volt a részéről, hiszen a törvény szerint tilos volt vezetnie, így csak elüldögélt utasai körében. Az új sofőr este 8-kor érkezett meg, frissen és fiatalosan, és mintha mi sem történt volna, a járat masszív három órás késéssel elindult úti célja felé.

A társaság bocsánatot kért az utasoktól, ám úgy vélik, a dolgok alakulásáért nem ők a felelősek.

Nyitóképünk illusztráció