Pár nappal ezelőtt sejtelmes sziluettképen adott ízelítőt abból a leendő szabadidőjárműből a Kia, amelyet a jövő héten fognak bemutatni Detroitban.

Azóta kiderült néhány további részlet: például hogy Telluride névre hallgat a kocsi. Telluride egy hegyvidéki kisváros Colorado államban, amely egy kémiai-ásványtani fogalomnak köszönheti  nevét: a környéken több helyen is bányásztak telluridos aranyércet. (Pont itt speciel nem, viszont legalább jól hangzik.) A városkában alig pár ezren laknak, viszont népszerű síközpont, nyaranta pedig jelentős zenei fesztivált rendeznek itt.

Ez megmagyarázza a tanulmány arany színét, amely a beltérben is visszaköszön. Az újabb kedvcsináló fotón az autó műszerfala látszik. A Kia korábbi tanulmányaival való hasonlósága szembeötlő, mégis van benne valami újdonság: a Kia most először széles körben alkalmazott 3D nyomtatót a komponensek létrehozására, a kormánykeréktől az ajtópaneleken át a műszerfalig így alkottak innovatív, friss formákat.

A teljesen digitális műszerfal és a széles középkonzoli monitor összhangban van a legújabb autóipari trendekkel. A Telluride vélhetően felvonultat számos félautonóm vezetőtámogató rendszert is – ezeket Drive Wise néven alapított almárkájának égisze alatt szeretné a jövőben tovább fejleszteni a Kia, hogy 2030 tájára piacra dobhassa első, teljesen önjáró autóját.

Hétfőn várhatóan már teljesen lehull a lepel a tanulmányról.