Farrah Fawcett 2009-ben, súlyos betegen hunyt el, ám rajongói számára örökre az a 25 éves, ragyogó szépségű, hatalmas szőke hajzuhatagú bombázó marad, akinek a Charlie angyalai című sorozatban megismertük.

Nem nehéz ugyanezt a hippi szépséget belelátni abba a Corvette-be, amelyet egy 1970-es C3-as Stingray-ből alakított át a színésznő számára a hollywoodi filmes autók építőmestere, George Barris.

A trapéznadrág divatjára rímelő kerékívek, a bukólámpákat kiváltó ikerfényszórók és a fineszesen kéttónusú fényezés sem feledtetheti persze, hogy az üvegszálas idomok mégis csak 40 évesek, a karosszéria griffmadárként táplálja ennen húsából a korróziót, a motortér egy nagy katyvasz, és a madarak sem kímélték a kocsit – egyedül a ballonos abroncsokon és a pszichedelikus felniken nem fogott az idő.

Eladó az egykori szexikon sportkocsija 1
Eladó az egykori szexikon sportkocsija 2

Eladó az egykori szexikon sportkocsija

Eladó az egykori szexikon sportkocsija

Eladó az egykori szexikon sportkocsija 8
Eladó az egykori szexikon sportkocsija 9
Eladó az egykori szexikon sportkocsija 10
Eladó az egykori szexikon sportkocsija 11
Eladó az egykori szexikon sportkocsija 12
Fotó megosztása:
Eladó az egykori szexikon sportkocsija 13 Na meg persze az utastéren sem, igaz, ez nem egyértelműen előny: a sosemvolt mesebeli állatról lenyúzott fantáziaprémbe burkolt panelek eredetileg is inkább sokkolóak, mint szépek lehettek, legalábbis szeretnénk ezt hinni. A beépített telefon és televízió-készülék ellenben igazi műszaki ritkaság. Műszakilag kissé romos ugyan, de járóképes és főleg teljesen eredeti az autó.

Ha tetszik a kocsi, a Barrett-Jackson árverésén, az arizonai Scottsdale-ben akár te is megszerezheted. A kikiáltási ár nem publikus, így erős a gyanúnk, hogy nagyon drága móka lesz, de egy igazi rajongó ennél aligha juthat közelebb az isteni Farrah hagyatékához.