A rendőrség, a család és a barátok egyaránt tanácstalanul állnak az előtt a tragédia előtt, amely január 4-én, hétfőn reggel 6 óra körül következett be a dél-ausztráliai Port Lincolnban.

A harmincas éveiben járó Damien Little, egy ismert helyi vállalkozó beültette a család fehér kombijába két kisfiát, a négyéves Kodát és a nem egészen egyéves Huntert, majd mintegy 80 km/óra sebességgel végigrobogott a mólón, hogy aztán az alacsony kőkorlátot eltalálva megpördüljenek, és a 30 méter mély vízbe zuhanjanak.

A helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók azonnal megkezdték a mentést, ám a bent ülőknek esélyük sem volt: délután fél egy körül kiemelték a vízből a három holttestet, majd további két és fél óra múlva az autót is.

Időközben kiderült, hogy az apa utolsó útjuk előtt negyed órával hosszú búcsúlevelet posztolt egy közösségi oldalon. A helyi rendőrség ennek megfelelően nem balesetként kezeli a tragikus eseményt. A férfi felesége, egy helyi tanárnő sokkos állapotba került, egyelőre a nyomozást sem tudja segíteni.

A búvárok egy távcsöves vadászpuskát is találtak a kocsiban; egyelőre nem tudni, ennek milyen jelentősége van.