Fotón a Volvo új luxuskombija 1
Fotón a Volvo új luxuskombija 2

Fotón a Volvo új luxuskombija

Fotón a Volvo új luxuskombija 7
Fotón a Volvo új luxuskombija 8
Fotón a Volvo új luxuskombija 9
Fotón a Volvo új luxuskombija 10
Fotó megosztása:
Fotón a Volvo új luxuskombija 11


Fotón a Volvo új luxuskombija 12


Fotón a Volvo új luxuskombija 13


Amikor a Volvo 2014 elején bemutatta a Concept Estate tanulmányt, helyrebillent a világ egyensúlya: a svéd márka elképzelhetetlen, de legalábbis szegényebb nagy kombi nélkül, és bár a tanulmányautó kétajtós shooting brake volt, nem teljes értékű óriáskombi, joggal bízhattunk abban, hogy kisül belőle valami kézzel fogható.

Ez meg is történt: a svéd Teknikens Värld folyóirat (ők azok, akik a jávorszarvas-teszt fogalmát behozták a köztudatba) teljesen álcázatlan, szemmel láthatólag szériakész állapotban fotózta le a márka soron következő újdonságát, az S90 szedán alapjaira épülő V90 kombit.

A lámpatestek stimmelnek, de ennél is fontosabb, hogy az előd szögletes sziluettjét ejtett tetővonal és ferdén húzott hátsó szélvédő váltja fel, hasonlóan a középkategóriás V60 kombihoz.

Miközben az S90 már a bevezetés határán áll, a V90 csak később lép piacra. Várakozásaink szerint valamikor tavasszal számíthatunk a leleplezésre, és onnan akár már idén a szalonokba kerülhet az autó.

Az S90 és az XC90 modellekkel közös technika fejlett vezetőtámogató megoldásokat, magas szintű biztonságot, valamint négyhengeres turbómotorokat jelent, hálózati hibrid csúcsverzióval. Több mint valószínű, hogy idővel egy Polestar sportváltozat is színre lép.