Álcázás nélkül, reklámfilm-forgatás közben kapták lencsevégre a Hyundai full hibrid limuzinját. Az Ioniq napokon belül teljes valójában bemutatkozik egy VIP-eseményen, Szöulban, majd márciusban Európa is megismerheti a négyajtós autót.

A Hyundai azt ígéri, az autó nem csak hibrid, de konnektoros hibrid, sőt, tisztán elektromos kivitelben is kapható lesz. Ezt vadonatúj fejlesztésű padlólemez támogatja, amelyben eleve kialakították a lítium-ion akkucsomagok helyét.

Az itt látható felvételeken egyértelműen látszik, hogy a formatervezés során az aerodinamikai teljesítmény volt az elsődleges irányadó szempont. Az Ioniq ennek megfelelően nem a szokványos limuzinformát követi, hanem legfőbb riválisához, a Toyota Priushoz hasonlóan organikus semmilyen-alakot öltött.

Ezzel verné a Toyotát a Hyundai 2 Az utastér már korábban megmutatta magát egy gyári fantáziarajzon; a vonalak és funkciók várhatóan a Tucson által kijelölt irányt követik. Az anyaghasználat terén is környezetbarát megoldásokra törekedett a gyár.

A Hyundai Ioniq európai forgalmazása várhatóan 2016 második félévében veszi kezdetét, a konnektoros hibrid változat valamivel később lép piacra.