A Kaptár című, kultikus horrorsaga hatodik részének forgatásán halálos baleset történt: a 34 éves Ricardo Cornelius éppen a felszerelést ellenőrizte, amikor megbillent egy emelvény, és az arról lecsúszó Hummer (nyitóképünkön) maga alá gyűrte a dél-afrikai kaszkadőrt.

A férfit a december elején történt, ám csak most nyilvánosságra hozott baleset után azonnal kórházba szállították, de életét nem lehetett megmenteni: tüdeje teljesen kilapult, valamint masszív belső vérzései voltak. Néhány órával később elhunyt.

Ricardo mindössze kilenc hónappal korábban vette el szerelmét (nyitóképünkön együtt láthatók.) A férfi egy éve volt munka nélkül, a Kaptár forgatása új reményt hozott a fiatal család életébe. Felesége, akinek egyébként ma van a születésnapja, vadonatúj karácsonyi öltönyében temette el férjét.

Az asszony egy dél-afrikai újságnak elmondta, hogy eredetileg azzal hívták fel őt a forgatásról, hogy apróbb baleset történt, de nem kell aggódnia, férje néhány napig kórházban lesz. Mire beért hozzá, már lélegeztető gépre kapcsolták a sebesült férfit, aki soha többé nem nyerte vissza eszméletét.

A balesetet okozó Hummer H1 terepjárót 1992 és 2006 között gyártották, számtalan különböző felépítménnyel és hajtáslánccal. A monstrum 4,7 méter hosszú, 2,2 széles, magassága 2 méter. Saját tömege jellemzően 3,5 tonna fölött van.

A Kaptár hatodik részének forgatásán nem ez az első súlyos baleset: Olivia Jackson kaszkadőrnő egy meghibásodott kamera-állványnak hajtott neki motorkerékpárjával. Arca súlyosan roncsolódott, bal karja megbénult, így azt amputálni kell.